Het gezicht

Lowbrow-art.nl. Alle nieuws over de laatste beauty trends vind je hier! Deze site vertelt je precies wat je moet doen of hebben om mee te gaan in de laatste mode. Het is handig om op de hoogte te blijven zonder dat je zelf moet gaan spitten op internet! Zoek niet verder, want wij doen dat voor je!

 

GEZICHT

 

Wenkbrauwen

Het is een veelbesproken onderwerp tegenwoordig: de wenkbrauwen. Wanneer doe je het goed en wanneer sla je de plank volledig mis. Voorheen was het noodzaak om als een malle met de pincet in de weer te gaan. Tegenwoordig is het juist prachtig om borstelige wenkbrauwen te laten staan. Niet onverzorgt, want het is wel zaak om de vorm mooi aan te geven, maar wel dik. Waar we vroeger met dunne halve maantjes de straat opgingen is het nu not done om zoveel haar weg te laten halen. Wenkbrauwen doen meer voor je gezicht als dat je in eerste instantie zou denken. Het geeft je gezicht vorm en benadrukt je ogen. Advies zou zijn om eerst door een specialist de vorm te laten bepalen en vervolgens je wenkbrauwen zelf bij te houden. Eens in de zoveel tijd is het wel handig om weer eens een fresh up te laten doen bij een schoonheidsspecialist. Je kan je wenkbrauwen ook laten verven en net even iets meer benadrukken. Doe dit niet zelf thuis, maar zorgt altijd dat een professional dit voor je doet.

 

Lippen

Er is niet om Kylie Jenner heen te komen. Als je de foto’s ziet van voor haar lipvergroting en daarna kan je niet anders dan concluderen dat ze er goed op vooruit is gegaan. Het is in de mode om volle pruilende lippen te hebben. Als je niet gezegend bent met volle lippen dan kun je ze altijd kopen. Voor zo’n 300 euro kan je je lip laten volspuiten. Al vinden wij het zelden echt mooi gedaan. Zoals bij Kylie hebben we het nog niet in het echt gezien. Op de een of andere manier lijkt het alsof je een snavel wordt ingespoten, terwijl dat natuurlijk niet iets is wat je verlangt. Wij hopen alleen maar dat de smalle lippen weer in worden, want de eerste tekenen zijn er al naar! Wij kunnen niet wachten! De enige mogelijkheid om een beetje de illusie te krijgen dat je lippen groter zijn dan ze daadwerkelijk zijn is om een beetje met je lippenstift over het randje te gaan. Maar dit is een secuur werkje, want als je het niet goed doet, dan lijk je op een clown.

 

Contouring & Strobing

Om je gezicht meer vorm te geven kun je daar optisch gezien met make-up een eind mee komen. Donkere kleuren kunnen diepte aangeven en de lichtere foundation juist weer delen van je gezicht benadrukken. Mocht je ooit een tutorial van Nikkie hebben gevolgd dan weet je wat we bedoelen. Nikke heeft een volle maan gezicht, maar als zij klaar is met contouring zien je jukbeenderen en een kaaklijn tevoorschijn komen. Uiteraard is zij een professional, maar met een beetje oefenen thuis kan je al een heel eind komen. Je haalt een kitje bij de Douglas of ICI en kan al aan de slag. Zoek op youtube op contouring en er wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je de make-up moet aanbrengen. Strobing is iets wat later is ontstaan. Hierdoor glanst je gezicht op de te benadrukken delen. Vaak wordt het aangebracht op je jukbeenderen, op het puntje van je neus en in het hartje van je bovenlip. Het zorgt voor een jonge frisse look, maar wees niet te enthousiast met aanbrengen, je wil niet als een kerstboom te boek staan.