Isolatie wordt verwijderd bij Lowbrow

Isolatie verwijderen

Naast isolatie aanbrengen is er natuurlijk ook een manier om aangebrachte isolatie weer te verwijderen. Helaas is dit in sommige gevallen noodzakelijk omdat de oude isolatie verzakt is. Dit gebeurt namelijk vaak met, in het verleden aangebrachte, spouwmuurisolatie. SCHOTGROEP isolatie biedt u de mogelijkheid om de oude spouwmuurisolatie te verwijderen en nieuwe isolatie aan te brengen.

Een tien tallen jaren geleden heeft u of zelfs de vorige bewoner ervoor gekozen de spouwmuur te isoleren, ten eerste heel verstandig want u heeft al die jaren vast flink bespaard. Helaas blijkt het zo te zijn dat oude spouwmuurisolatie in de vorm van wol anno 2017 niet meer voldoet aan de eisen. Het is namelijk zo dat wol afneemt qua volume en daarom de spouwmuur enkel en alleen nog aan de onderzijde is geïsoleerd. Het isolatiemateriaal is namelijk naar beneden gezakt.

U begrijpt dat de spouwmuurisolatie dan ook zijn werk niet meer goed doet, er ontstaat voor vocht weer een weg naar binnen, de gestookte warmte ontsnapt naar buiten en zelfs de kou van buiten komt weer naar binnen… Problemen waar we niet op zitten te wachten.

Heeft u in het verleden dus spouwmuurisolatie laten aanbrengen in de vorm van wol is het raadzaam eens contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Er wordt een inspectie gedaan en bekeken hoe het huidige probleem op te lossen is.

Vaak is de oplossing; de oude isolatie verwijderen en nieuwe isolatie aanbrengen. Voor het verwijderen van de oude isolatie bestaan goede materialen zodat het aanwezige isolatiemateriaal vakkundig verwijderd wordt.

Omdat we ervan uit gaan dat u graag weer wilt besparen, houden wij met het verwijderen van de spouwmuurisolatie rekening met de installatie van het nieuwe product. Zo maken wij geen onnodige gaten in de gevel.